Local Voice
Στα τοπικά...

“Σπαρτιάτες”: Καλή επιτυχία στον Ηλία Κασιδιάρη

Με μια ανακοίνωση τους, χθες Κυριακή, οι “Σπαρτιάτες” του Βασίλη Στίγκα ανακοίνωσαν επισήμως ουσιαστικά, τη στήριξη τους στη υποψηφιότητα του φυλακισμένου για εγκληματική οργάνωση Ηλία Κασιδιάρη για το δήμο Αθηναίων.

“Παρότι με τον κύριο Κασιδιάρη, έχουμε αρκετές και διαφορετικές ιδεολογικές-πρακτικές προσεγγίσεις, εν τούτοις η υποψηφιότητά του ενδείκνυται προκειμένου να σταματήσει επιτέλους ο κατήφορος του Δήμου Αθηναίων υπό τη διοίκηση του Κώστα Μπακογιάννη” τονίζεται στην ανακοίνωση. που καταλήγει “Οι ψηφοφόροι των «ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ» γνωρίζουν πολύ καλά τι θα επιλέξουν! Καλή επιτυχία στον Ηλία Κασιδιάρη.”.

Υπενθυμίζεται ότι η υποψηφιότητα Κασιδιάρη είχε διχάσει προς στιγμή στην ΚΟ του κόμματος καθώς ο πρόεδρος του κόμματος πήρε αποστάσεις από τη στήριξη βουλευτών στη υποψηφιότητα Κασιδιάρη και συμφωνήθηκε να συνεδριάσει η ΚΟ η οποία αν και είχε προγραμματιστεί για την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου δεν πραγματοποιήθηκε.

Αντ΄αυτής . 9 από τους 12 βουλευτές κατήγγειλαν τον πρόεδρο Βασίλη Στίγκα επειδή “άδειασε” τον βουλευτή Κ. Φλώρο που στήριξε από του βήματος της Βουλής την υποψηφιότητα Κασιδιάρη στο δήμο Αθηναίων.

Οι 9 βουλευτές καταδίκαζαν με κοινή δήλωσή τους “τις αντιδεοντολογικές και απαράδεκτες” δηλώσεις στην Ολομέλεια της Βουλής του κ. Στίγκα, τονίζοντας ότι ως βουλευτές διαθέτουν “πλήρη ελευθερία γνώμης, έκφρασης και επιλογής” και , επισημαίνοντας ότι η ομιλία του κ. Φλώρου “σίγουρα ενόχλησε την κυβέρνηση, εκφράζει όμως απόλυτα τους 250.000 Έλληνες πολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους”.

Δηλώναν μάλιστα ότι “ζητήματα λειτουργίας του κόμματος θα επιλυθούν με απόλυτα διαφανείς δημοκρατικές συνεδριακές διαδικασίες και με τη συμμετοχή της βάσης των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων μας”.

Πάντως για σήμερα στις 5 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συνεδρίασης της ΚΟ και στο πλαίσιο της αναμένεται να ξεκαθαριστεί η σχέση των βουλευτών με το πρόεδρο του κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και μια εβδομάδα το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε πρόταση νόμου για τον αποκλεισμό του Ηλ. Κασιδιάρη από τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Στη ίδια γραμμή κινείται και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα καταθέσει δική του πρόταση σύμφωνα με απόφαση του προεδρείου της ΚΟ. Να σημειωθεί ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ κατηγορούν την κυβέρνηση ότι ποιεί τη νήσσα για την υποψηφιότητα Κασιαδιάρη, καθώς το Μαξίμου θεωρεί ότι επαρκεί το θεσμικό και το νομικό πλαίσιο για τον αποκλεισμό του.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση τους οι “Σπαρτιάτες” ασκούν έντονη στη διοίκηση Μπακογιάννη λέγοντας:

“Η κακοδιοίκηση του Δήμου Αθηναίων είναι ένα φαινόμενο που είναι άρρητα συνδεδεμένο με την εκτελεστική εξουσία της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Το γκρίζο αποτύπωμα της διοίκησης Κώστα Μπακογιάννη είναι ανεξίτηλο σε θέματα εγκληματικότητας, πολεοδομίας, περιβάλλοντος, στα έργα του «Μεγάλου Περιπάτου» που πήγε… περίπατο, και στις άδειες καταστημάτων, κυρίως καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ παράλληλα σε πολλές περιπτώσεις οι υπηρεσίες που προσφέρονται στους Αθηναίους πολίτες είναι ελλιπείς.

Η Αθήνα πλέον θυμίζει Καμπούλ, και η ανεξέλεγκτη παρουσία παράτυπων μεταναστών αποτελεί την βασική αιτία για τα περισσότερα προβλήματα των κεντρικών γειτονιών.
Τα ζητήματα εγκληματικότητας, ναρκωτικών, πορνείας, παραεμπορίου, υποβάθμισης κ.ά. εντείνουν την αίσθηση ανασφάλειας των Αθηναίων πολιτών.

Οπότε, ο πιο άμεσος νοητικός συσχετισμός των Αθηναϊκών γκέτο είναι με αυτά του Σικάγο, Ντιτρόιτ ή ακόμη και του Λος Άντζελες. Και αυτός ο νοητικός συσχετισμός παραπέμπει σε εικόνες καθημερινότητας γειτονιών που χαρακτηρίζονται από «ακραία φτώχεια» και εγκατάλειψη, που συνοδεύονται από διαλυμένες επιχειρήσεις, ανεργία, συμμορίες, εγκληματικότητα και καθημερινό φόβο.

Ο «πολιτισμός της φτώχειας» που διακρίνει την Δημοτική Αρχή Μπακογιάννη, αναπαράγει τα προβληματικά κοινωνικά μοντέλα και ευθύνεται για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πρωτεύουσα και οι γειτονιές της.

Υπό τις παρούσες συνθήκες η υποψηφιότητα του συνδυασμού «Ελεύθεροι Αθηναίοι», με επικεφαλής τον Ηλία Κασιδιάρη, θα μπορούσε να αποτελέσει ανάχωμα στην καταστροφική πορεία της Δημοτικής Αρχής της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα.

Παρότι με τον κύριο Κασιδιάρη, έχουμε αρκετές και διαφορετικές ιδεολογικές-πρακτικές προσεγγίσεις, εν τούτοις η υποψηφιότητά του ενδείκνυται προκειμένου να σταματήσει επιτέλους ο κατήφορος του Δήμου Αθηναίων υπό τη διοίκηση του Κώστα Μπακογιάννη.

Οι ψηφοφόροι των «ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ» γνωρίζουν πολύ καλά τι θα επιλέξουν!

Καλή επιτυχία στον Ηλία Κασιδιάρη.”

Ανδρέας Μαραθιάς

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.