Local Voice
Στα τοπικά...

Περιφερειακή Ενότητα Αττικής: Σε ακίνητο με άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες οι εργαζόμενοι

Ανακοίνωση εξέδωσε ο σύλλογος εργαζομένων της Περιφέρειας Αττικής,  στην οποία αναφέρονται θέματα που αφορούν την ασφάλεια του κτιρίου «ΛΙΡΑ» και άλλα:

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Το περιβόητο κτίριο ΛΙΡΑ είναι ένα μισθωμένο κτίριο που αποτελεί την έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής εδώ και 25 περίπου χρόνια. Δηλαδή από την εποχή που υπήρχε ακόμα ο θεσμός της Νομαρχίας. Είναι ένα κτίριο που όποιος το επισκέπτεται αντιλαμβάνεται αμέσως ότι χτίστηκε για να εξυπηρετεί εντελώς διαφορετικούς σκοπούς από αυτούς μίας δημόσιας υπηρεσίας.

Η αρχική του χρήση ήταν αυτή του εργοστασίου και όταν είχε γίνει η αρχική εγκατάσταση της τότε Νομαρχίας έγιναν εργασίες, κυρίως με ελαφρές κατασκευές τοιχοποιίας, έτσι ώστε να διαχωριστούν σε γραφεία οι τεράστιοι ενιαίοι χώροι του κτιρίου.

Επίσης έγιναν επεμβάσεις στον φέροντα οργανισμό (!!!) για να ανοιχτούν παράθυρα, έτσι ώστε να υπάρχει ο αναγκαίος φυσικός φωτισμός και αερισμός των γραφείων. Με άλλα λόγια κόπηκαν τοιχία από οπλισμένο σκυρόδεμα στις προσόψεις του κτιρίου !!!  Από την εποχή εκείνη και μετά, υπήρξαν και άλλες «επεμβάσεις» στο κτίριο από τον ιδιοκτήτη, όπως η προσθήκη επιπρόσθετου ορόφου και στέγης που εξυπηρετούν τις ανάγκες στέγασης και γραφείων του ιδιοκτήτη του κτιρίου και αποτελούν αυθαίρετες κατασκευές. Δηλαδή το κτίριο που φιλοξενούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα την πολεοδομία, είχε αυθαιρεσίες!!! Είναι αξιοσημείωτο επίσης γεγονός ότι ο φάκελος της πολεοδομικής άδειας του κτιρίου έχει χαθεί!!!

Μέχρι πότε οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν σε άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες;

Όλα αυτά τα χρόνια, όλες οι Νομαρχιακές και Περιφερειακές Αρχές υπόσχονται ότι θα βρεθεί κτίριο καλύτερο και καταλληλότερο, αλλά το όνειρο αυτό ποτέ δεν πραγματοποιείται με ευθύνη τους, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά την παραπάνω περιγραφόμενη κατάσταση.

Τελευταία φορά που συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής με εκπροσώπους του Συλλόγου μας και της Επιτροπής Υγείας το μακρινό 20-07-2020, μας ενημέρωσε για την προσπάθεια απόκτησης οικοπέδου στην Παλλήνη που ήδη έχει βρεθεί, προκειμένου να ανεγερθεί κτήριο για τις υπηρεσίες της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής. Σε διαφορετική περίπτωση, ως τελευταία λύση, όπως είπε θα προχωρήσει στην επίλυση των ζητημάτων που υπάρχουν στο υπάρχον κτήριο (αποκατάστασταση φθορών, βλαβών, ελλείψεων κλπ).

Αυτή την στιγμή, όπως ακούγεται, το κτίριο έχει σχεδόν κατασχεθεί από τράπεζα και ο ιδιοκτήτης δηλώνει ότι δεν έχει πια την δυνατότητα να το συντηρήσει όπως όφειλε δυνάμει του μισθωτηρίου. Ποιου μισθωτηρίου όμως;;;;; Αυτού που έχει λήξει από το 2010!!!!

Πώς επιχειρεί λοιπόν η Περιφερειακή Αρχή να λύσει τα προβλήματα που έχει υποσχεθεί ότι θα λύσει από το 2020;;;;;; Πετάει το μπαλάκι στις οικονομικές και τεχνικές υπηρεσίες της Ανατολικής Αττικής που δεν έχουν καμία αρμοδιότητα και τους ζητάει να προχωρήσουν ΑΡΜΟΔΙΩΣ «…..στις δέουσες ενέργειες, ούτως ώστε το κτήριο να είναι επαρκώς ασφαλές και λειτουργικό…..», λες και δεν ξέρει πως σε «ληγμένο» μίσθωμα δεν μπορείς να επισκευάσεις τίποτα.

Είναι προφανές ότι οι ευθύνες του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος τους «υποχρεώνουν» να προσπαθούν  να πετάξουν τις ευθύνες από πάνω τους και δημιουργήσουν από τώρα εξιλαστήρια θύματα.

Ταυτόχρονα κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους όταν στην Οικονομική Επιτροπή επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια πάει κι έρχεται ως θέμα η έγκριση των όρων της Διακήρυξης για την εξεύρεση κτιρίου για την Π.Ε.Α.Α.. Στην τελευταία δε συνεδρίαση (14-3-2023) έβαλαν το θέμα, χωρίς να έχουν συνημμένη διακήρυξη και στη συνέχεια το απέσυραν!!!

Φτάνουν πια οι σκοπιμότητες

Σταματήστε να παίζετε με τις ζωές και την ασφάλεια μας.

Πόση κοροϊδία νομίζει η Περιφερειακή Αρχή ότι μπορεί να κάνει;;;; Πόση μετάθεση ευθυνών σε υπηρεσίες και υπαλλήλους που δεν είναι καν αρμόδιοι, μπορεί να επιχειρήσει να ρίξει ;;;;;;

Δηλώνουμε στην Περιφερειακή Αρχή ότι δεν θα ανεχτούμε ούτε την κοροϊδία, ούτε την ανάληψη ευθύνης που αποκλειστικά αυτή φέρει.

Τώρα να μεριμνήσει η Περιφερειακή Αρχή να καταστεί άμεσα ασφαλές το κτίριο της Π.Ε.Α.Α.

Τώρα να μεριμνήσει να βρεθεί κτίριο κατάλληλο κοντά σε μέσα μαζικής μεταφοράς.

Τώρα να σταματήσει να αδιαφορεί για την Υγιεινή & Ασφάλεια πολιτών και υπαλλήλων.»

TAGS:
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.