Ειδικότερα, στην ανάρτησή του ο δήμαρχος αναφέρει:

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Παρά την παραπληροφόρηση, στις 21/12/2022 έφυγε τελικά από το Υπουργείο Περιβάλοντος προς τη Γενική Γραμματεία της Βουλής η υπογεγραμμένη πολεοδομική μελέτη, προκειμένου να διαβιβαστεί προς έλεγχο νομιμότητας στο ΣτΕ.

Χρειάστηκε να περάσουν 10 ολόκληροι μήνες από τον Φεβρουάριο που είχε περάσει από το ΣΥΠΟΘΑ η ομόφωνη απόφαση έγκρισης της πολεοδομικής μελέτης και 8 μήνες από τις 12 Απριλίου που είχε φτάσει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος από το ΣΥΠΟΘΑ. Στο διάστημα αυτό των 10 μηνών, η ομόφωνα εγκεκριμένη από τρεις φορείς μελέτη (δημοτικό συμβούλιο Χαλανδρίου, διεύθυνση Χωροταξικού Σχεδιασμού Περιφέρειας Αττικής, ΣΥΠΟΘΑ) τροποποιήθηκε ως προς τη συμπερίληψη του αμερικανικού κολλέγιου. Ο υπουργός με δική του απόφαση εξαίρεσε τελικά τα 35 στρέμματα από την ένταξη στο σχέδιο και έστειλε προς έγκριση την πολεοδομική μελέτη χωρίς την έκταση του Κολλέγιου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Ελπίζουμε και ευχόμαστε αυτή να είναι η τελευταία αλλαγή που γίνεται στην ομόφωνα εγκεκριμένη από το δημοτικό συμβούλιο μελέτη και το ΣτΕ να την εγκρίνει, χωρίς άλλες εμπλοκές, ιδιαίτερα ως προς την αρτιότητα των μικρών οικοπέδων, ώστε να τελειώσει επιτέλους η 50χρονη ομηρία χιλιάδων πολιτών του Χαλανδρίου».