Local Voice
Στα τοπικά...

Μαυρίστε τους εκβιαστές

Κλίμα τρομοκράτησης και σχέδιο εκβίασης των ψηφοφόρων προερχόμενο από τις πιο βαθιές υπόγες του Μαξίμου καταγράφτηκε τις τελευταίες ημέρες, πριν τη διεξαγωγή των επαναληπτικών εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Την αρχή έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης, με την απειλή του «χαμένου ΕΣΠΑ» για τον δήμο Χαλανδρίου έτσι και επανεκλεγεί ο «δήμαρχος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ» Σ. Ρούσσος, για να το συνεχίσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λ. Αυγενάκης εκβιάζοντας τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, συνδέοντας τη ψήφο τους (στον Αγοραστό) με την ταχύτητα που θα αποζημιωθούν για τις καταστροφές!

Τέσσερα 24ωρα πριν τις εκλογές, ο Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό καταφέρθηκε κατά του νυν δημάρχου Χαλανδρίου που πηγαίνει σε δεύτερο γύρο με την προερχόμενη από τη ΝΔ Κ. Αγαπητού. «Δεν είναι δυνατόν ο Δήμος Χαλανδρίου να κυβερνάται από την Ανταρσύα δια του κ. Ρούσσου. Όχι για λόγους ιδεολογικούς μόνον αλλά καθαρά για το καλό του Δήμου. Ο Δήμος αυτός θα χάσει όλες τις ευκαιρίες του νέου ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης εάν για τα επόμενα 5 χρόνια μείνει με αυτόν τον Δήμαρχο» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας για να βρεθεί στο στόχαστρο αντιπάλων και φίλιων πυρών αφού οι θέσεις τους στηλιτεύτηκαν από τα Νέα μέχρι την Αυγή, αναγκάζοντας τον να ανασκευάσει.

Ελάχιστες ώρες αργότερα ακολούθησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκηςσε επίσκεψη του στη Θεσσαλία εκβιάζοντας ευθέως τους πλημμυροπαθείς ότι πρέπει να ψηφίσουν… Αγοραστό για να έρθουν οι αποζημιώσεις. «Το αποτέλεσμα της κάλπης άρρηκτα συνδεδεμένο με την ταχύτητα και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που εξαγγείλαμε»… Την απαράδεκτη απειλή Αυγενάκη έφερε στην Κομισιόν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κούλογλου.

«Ο κ. Αυγενάκης εκβιάζει τους παραγωγούς ότι αν δεν ψηφίσουν τον εκλεκτό του κ. Μητσοτάκη, Κώστα Αγοραστό, δεν θα δώσει ή θα καθυστερήσει την καταβολή των αποζημιώσεων; Δεν ντρεπόμαστε; Απευθυνόμαστε με αυτόν τον τρόπο στους ανθρώπους που έχουν καταστραφεί; Που δεν ξέρουν πότε θα είναι ξανά σε θέση να ξεκινήσουν την παραγωγή τους; Που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα;» ήταν το σχόλιο από πλευράς γραμματέα ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Σπυρόπουλου ενώ ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δ. Κουρέτας και αντίπαλος του Κ. Αγοραστού κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει θέση.

Τα απίστευτα λόγια που εκστόμισαν οι δυο υπουργοί δείχνουν τη διάθεση του κυβερνητικού στρατοπέδου να επικρατήσει πλήρως της πολιτικής σκηνής σε κάθε βαθμό, καταλύοντας κάθε έννοια δημοκρατίας, ελέγχους και διεκδικήσεων εκ μέρους των πολιτών, στην πλέον αποτρόπαιη έκφανση μιας Δημοκρατίας αλά Γκρέκα, με πρωθυπουργό, κυβέρνηση και τρεις βαθμούς αυτοδιοίκησης σε πλήρη ευθυγράμμιση. Κι αυτός είναι από μόνος του ο λόγος να μην πειθαρχήσουν οι πολίτες, ψηφίζοντας απέναντι στις απειλές και τους εκβιασμούς.

Γιάννης Κορωναίος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.