Local Voice
Στα τοπικά...

Κώστας Μπακογιάννης: Μηνύστε τον Δήμο Αθηναίων

Αφού άρχισε τις μηνύσεις σε απλούς ανθρώπους ο Δήμαρχος Αθηναίων, εσείς, πολίτες της Αθήνας, αρχίστε τις μηνύσεις στον Δήμο και στον Δήμαρχο.

Ο κ. Μπακογιάννης, μετά το 41% και την πλήρη κυριαρχία στο πολιτικό σκηνικό του θείου του, αποφάσισε να τον ξεπεράσει στον ακροκεντρώο αυταρχισμό. Τώρα, στα τελευταία της θητείας του, εγκαταλείπει τον δρόμο της συναίνεσης. Γιατί, προφανώς, κάποιοι τον έπεισαν ότι, έτσι θα εξασφαλίσει την επανεκλογή του. Είναι και αυτή μια στρατηγική. Αλλά, ποτέ μια στρατηγική δεν κερδίζει πάντα.

Πάμε τώρα στο δεύτερο αφού…

Αφού, λοιπόν, ο κύριος Ηλιόπουλος, «το καλύτερο παιδί» σύμφωνα με τον κύριο Μπακογιάννη, δεν ασκεί τέσσερα χρόνια καμία αντιπολίτευση στον Δήμο (γι’ αυτό άλλωστε ο Μπακογιάννης τον θεωρεί «το καλύτερο παιδί»).

Αφού αυτοί είναι τόσα χρόνια οι σύντροφοι του Περισσού. Με τον ανύπαρκτο Σοφιανό να μην ενοχλεί ούτε να παρενοχλεί τον Δήμαρχο (δεν είναι βλέπετε κακός αριστερός).

Αφού η δημοκρατική και προοδευτική παράταξη αδυνατεί να δημιουργήσει ένα μέτωπο νίκης απέναντι στον Μπακογιάννη.

Εμείς, στην One Voice, βγαίνουμε μπροστά και όχι μόνο δημοσιογραφικά. Κινηματικά, οργανωτικά και πολιτικά. Για να ξεκινήσει «από τα κάτω» ένα ρεύμα κοινωνικής και πολιτικής απόκρουσης της επίθεσης της αυταρχικής εξουσίας. Αφού, λοιπόν, ο Δήμαρχος Αθηναίων επέλεξε τον δρόμο της σύγκρουσης με την κοινωνία και την τοπική επιχειρηματικότητα, δεν μπορεί η επίθεση αυτή να μείνει χωρίς απάντηση.

Βγαίνουμε μπροστά, συνεπώς, δημοσιογραφικά και επικοινωνιακά, να στηρίξουμε την αντεπίθεση των πολιτών. Οργανώστε στις γειτονιές και στις συνοικίες την αντίστασή σας και εμείς θα την προβάλλουμε.

Κάντε μηνύσεις στον Δήμο και στον κύριο Μπακογιάννη. Για κάθε τι που βιάζει ή ταλαιπωρεί τη ζωή σας και την καθημερινότητά σας. Και είναι πολλά αυτά.

Η One Voice είναι εδώ. Με το ισχυρό, έμπειρο και καταξιωμένο στις δικαστικές αίθουσες της χώρας, νομικό επιτελείο μας. Να τις υποστηρίξει. Ελάτε μαζί μας, στις δικές μας πρωτοβουλίες. Με τις υπογραφές σας και την κινητοποίησή σας.  

Δήμος Αθηναίων: Τα πεζοδρόμια ανήκουν στα φορτηγά

Στις 3 Ιουλίου έκανα ολόκληρο φωτορεπορτάζ στα Πατήσια. Αναδεικνύοντας την τριτοκοσμική εικόνα της πόλης. Αντί ο Δήμος να υποχρεώσει τους Σκλαβενίτηδες να φτιάξουν πάρκινγκ για τα σούπερ μάρκετ τους, επιτρέπει στα φορτηγά των εταιριών να καταλαμβάνουν τα πεζοδρόμια και τους λεωφορειόδρομους. Όταν, μάλιστα, σπάνε τα πεζοδρόμια τα φορτηγά, την αποκατάσταση την πληρώνουν τα μαγαζάκια της γειτονιάς με τα πανάκριβα δημοτικά τέλη του Δήμου. Αυτά που δεν ανέστειλε ο κύριος Μπακογιάννης στα δύο χρόνια της καραντίνας, στραγγαλίζοντας έτσι τους μικρομεσαίους. Αφού η Δημοτική Αστυνομία κάνει τα στραβά μάτια σε αυτό το σκάνδαλο, κάντε μηνύσεις.

Εσείς, οι ΑμεΑ, που δεν μπορείτε να πάτε πουθενά στην Αθήνα. Εσείς, που η πόλη του… Περικλή σας τιμωρεί γιατί χρειάζεστε τη βοήθειά της. Κάντε μηνύσεις στον Δήμο, που αδιαφορεί για εσάς.

Οι μανάδες και οι πατεράδες, που δεν μπορείτε να πάτε πουθενά με τα καρότσια των παιδιών σας, γιατί η Αθήνα δεν έχει πεζοδρόμια. Εσείς, που κινδυνεύουν τα παιδιά σας όταν περπατούν στους πεζόδρομους, γιατί… κόβουν δρόμο πάνω σε αυτούς οι ασυνείδητοι οδηγοί. Κάντε μηνύσεις στον Δήμο, που αδιαφορεί για εσάς και τα παιδιά σας.

Οι οικογένειες, που ο Δήμος σας πετά κάθε χρόνο έξω από τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς γιατί δεν υπάρχουν θέσεις και φιλάτε κατουρημένες ποδιές σε δημοτικούς συμβούλους του κ. Μπακογιάννη. Αλλά, τέσσερα χρόνια, δεν έφτιαξε ο Δήμαρχος ΕΝΑΝ παιδικό ή βρεφονηπιακό σταθμό. Κάντε μηνύσεις.

Εσείς, που στοιβάζεστε σαν τις «σαρδέλες» στις συγκοινωνίες γιατί ο Δήμος δεν αγόρασε ένα λεωφορείο. Δεν πραγματοποίησε μια μελέτη αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού. Απαγόρευσε την ομαλή σας μετακίνηση στο κέντρο της πόλης με το… βομβαρδισμένο επί τέσσερα χρόνια Σύνταγμα, για να κάνει ο Δήμαρχος τα αστεία πειράματα με τους «μεγάλους περιπάτους». Υποβάλλετε μηνύσεις.

Εσείς, που αναπνέετε καθημερινώς τα περιττώματα των σκύλων, γιατί ο Δήμος αδιαφορεί, ενώ σας χαρατσώνει με τα πανάκριβα δημοτικά τέλη, μηνύστε τον.

Εσείς, που ψάχνετε κάδους ανακύκλωσης και σκουπιδιών και δεν βρίσκετε, και, όταν τους βρίσκετε, κλείνετε τη μύτη σας γιατί βρωμούν, ξεκινήστε μηνύσεις.

Εσείς, που δεν έχετε στις γειτονιές σας πλατείες, χώρους αναψυχής, πάρκα, πράσινο, γήπεδα, στίβους, κολυμβητήρια, να ασκηθείτε και να παίξουν τα παιδιά σας. Υποβάλλετε μηνύσεις σε αυτόν που χαρίζει από την «πίσω πόρτα» της δήθεν ανάπτυξης και αξιοποίησης, λόφους, άλση, χώρους πρασίνου κ.λπ., σε επιχειρηματικούς ομίλους.

Δεν μπορεί στον Δήμο Αθηναίων να υπάρχουν λεφτά για το γήπεδο μια ιδιωτικής εταιρίας και να μην υπάρχουν για τον Λόφο Στρέφη, για το Πεδίον Άρεως και τη Βίλα Δρακόπουλου.  

Οι δημότες της Αθήνας, κινητοποιηθείτε εναντίον του Δήμου γιατί έχει εγκαταλείψει -και ουσιαστικά διαλύσει- τα Δημοτικά Ιατρεία. Ενώ την ίδια ώρα αδιαφορεί προκλητικά για την Κοινωνική Αλληλεγγύη και την Κοινωνική Πρόνοια.

Μηνύστε τον Δήμο για την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος. 2 εκατομμύρια -στην… αρχή- μάς κόστισε ο «Μεγάλος Περίπατος». Με απευθείας αναθέσεις. 215 χιλιάρικα μας στοίχισε το σόου του Σάκη Ρουβά. Τέσσερα χρόνια, όμως, ο πολιτισμός δεν… επισκέφθηκε τις γειτονιές της πρωτεύουσας.

Εσείς, οι επιχειρήσεις, μεγάλες και μικρομεσαίες, του κέντρου της πόλης κάντε μηνύσεις στον Δήμο για τα διαφυγόντα κέρδη σας, εξαιτίας της πολιτικής… ερειπίων της δημοτικής αρχής στο Σύνταγμα και στην Πανεπιστημίου.

Είμαι σίγουρη ότι, παρέλειψα πολλούς ακόμα λόγους κινητοποίησης των πολιτών της Αθήνας κατά του κυρίου Μπακογιάννη. Αλλά, εδώ σήμερα, στην One Voice, κάνουμε μια αρχή. Οι εκλογές έρχονται. Και δεν θα αποτελέσουν «Μεγάλο Περίπατο» για τον κύριο Δήμαρχο.

Επιχειρηματική αντιπολίτευση

Πολίτες της Αθήνας. Η κοινωνική και «επιχειρηματική αντιπολίτευση» ακούει σήμερα τη φωνή της στη «Μαύρη Λίστα».

Κράτησα ως ξεχωριστό κεφάλαιο κινητοποίησης τα… ανθρώπινα λάθη του Δήμου Αθηναίων υπέρ του παράνομου ξενοδοχείου, που κρύβει την Ακρόπολη, του επιχειρηματία και αρχηγού κόμματος που κυκλοφορεί στην πόλη με το ξύλινο ποδήλατο, το οποίο κοστίζει μόνο… 2 χιλιάδες ευρώ. Καταθέστε μηνύσεις, οι απλοί πολίτες για την αυθαιρεσία του Δήμου, αλλά και οι άλλοι ξενοδόχοι για τα «λάθη» του Δήμου.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας βγάζει για δεύτερη φορά στη σέντρα τον Δήμο Αθηναίων, για το ξενοδοχείο του Πωλ Ευμορφίδη, ιδιοκτήτη της γνωστής εταιρίας Coco-Mat. Από το 2019 έχει αποφασίσει το ΣτΕ την κατεδάφιση των δύο τελευταίων αυθαίρετων ορόφων του ξενοδοχείου, που ανήκει στην εταιρία «Μπλε Κέδρος». Ωστόσο, η απόφαση ανάκλησης της άδειας που εξέδωσε ο Δήμος, μετά την πρώτη απόφαση του ΣτΕ, είχε πολλά τραγικά λάθη. Λάθη τα οποία εκμεταλλεύτηκε η εταιρία και καθυστέρησε με νέα δικαστήρια την κατεδάφιση των δύο ορόφων.

Είναι τόσο σκανδαλώδης η στάση του Δήμου υπέρ του Ευμορφίδη, που υποχρέωσε το ΣτΕ να επανέλθει, επιπλήττοντάς τον δημοσίως. Για να κάνει μάλιστα τη δουλειά του το Συμβούλιο, όρισε δικαστή να παρακολουθήσει την υπόθεση «λόγω της δυσχέρειας του δήμου Αθηναίων να συμμορφωθεί με την απόφαση του 2019».

Τι λέτε για όλα αυτά, κύριε Μπακογιάννη; Θα μηνύσετε τους κακούς υπαλλήλους και συνεργάτες σας;

 

Αναδημοσίευση από την έντυπη One Voice (φ. 466, 09.07.2023)

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.