Local Voice
Στα τοπικά...

Γιάννης Κωνσταντάτος: «Στα μαχαίρια» με τους Δημάρχους Αλίμου και Γλυφάδας

Η κόντρα ανάμεσα στου Δημάρχους των τριών παραλιακών Δήμων της Αττικής είναι γνωστή και κρατάει χρόνια. Ο ρόλος του κακού γείτονα αποδίδεται στον δήμαρχο Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο. Από την επένδυση του Ελληνικού, μέχρι το νεκροταφείο και την οριοθέτηση των συνόρων και τις πυρκαγιές, ο Γιάννης Κωνσταντάτος πότε επιλέγει να συγκρουστεί με τον  Δήμαρχο Αλίμου, πότε με τον Δήμαρχο Γλυφάδας.

Ωστόσο μια ανάρτηση στο Facebook από τον επίσημο λογαριασμό της παράταξης Κωνσταντάτου “Ενωμένη Πόλη”, με αφορμή την επίσκεψη της πρώην Αντιδημάρχου Αλίμου και νυν αναπληρώτριας  εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Αναστασίας Σιμητροπούλου, στη λαϊκή αγορά της Αργυρούπολης, στάθηκε η αιτία για μια ανευ προηγουμένου επίθεση με αήθης χαρακτηρισμούς από την παράταξης τους Δημάρχου Ελληνικού Αργυρούπολης στο πρόσωπο της Αναστασίας  Σιμητροπούλου.

Πάντως εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Γιάννης Κωνσταντάτος επέτρεψε να αναρτηθούν δημοσίως μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της παράταξής του προσβλητικές αναφορές και χυδαίοι χαρακτηρισμοί. Η κ. Σιμητροπούλου απάντησε σε όσα γράφτηκαν εις βάρος της, αναφέροντας «Με τους δημότες της Αργυρούπολης διατηρούμε φιλικές σχέσεις και εκείνοι έρχονται στον Άλιμο και οι Αλιμιώτες πηγαίνουν εκεί. Επ’ουδενί δεν θέλουμε να δημιουργηθεί διχασμός και πόλωση όπως ήταν ο σκοπός της συγκεκριμένης επίθεσης. Είναι αδιανόητο το 2022 να χρειάζεται κάποιος διαβατήριο εισόδου σε μία πόλη. Ο καθένας μας μπορεί ελεύθερα να πηγαίνει από δήμο σε δήμο». Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης καταδίκασε το περιστατικό ενώ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να απευθυνθεί στη Γενική Γραμματεία Ισότητας για την ανοίκεια επίθεση που δέχτηκε  η τέως αντιδήμαρχος Αλίμου Αναστασία Σιμητροπούλου.

Τα πράγματα έχουν ως εξής:

Με ανάρτηση η παράταξη του Δήμαρχου Ελληνικού Αργυρούπολης έγραψε τα ακόλουθα:

«Ήρθαν στην πόλη οι εχθροί ντυμένοι με την προβιά του φίλου! Αν και ποτέ μέχρι τώρα δεν έχουμε εμπλακεί στα κομματικά και στα κλιμάκια τους που έρχονται στην πόλη μας ως ανεξάρτητη Δημοτική παράταξη εντούτοις θεωρούμε θρασύτατη προσβολή την παρουσία της συγκεκριμένης κυρίας  σήμερα στην λαϊκή της Αργυρούπολης με κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ. Η εν λόγω διορισμένη αναπληρώτρια τύπου του κόμματος ήταν μέχρι προχθές Αντιδήμαρχος Αλίμου και το δεξί χέρι του Δημάρχου Ανδρέα Κονδύλη. Οι δύο τους ως δικηγόροι έχουν πρωτοστάτησει στην απαράδεκτη υφαρπαγή εκτάσεων από το Δήμο μας στο Ελληνικό  με αλλαγή διοικητικών ορίων, στην ακύρωση του Φορέα στο ΣτΕ ( έχασαν παταγωδώς σε όλα βέβαια) ενώ η κυρία αναπληρώτρια τύπου έχει καταθέσει  και ως μάρτυρας στις διώξεις τοπικών δημοσιογράφων και ΜΜΕ που τόλμησαν να κάνουν κριτική στον Δήμαρχο της.

Τώρα η κυρία αυτή ήρθε στην λαϊκή της πόλης μας για να πει στους δημότες μας ότι θα αγωνιστεί για τα δικαιώματα τους. Για μια καλύτερη ζωή και την ευημερία του Ελληνικού. Για σεβασμό στον φτωχό λαό μας. Ποια; Αυτή που 6 χρόνια τώρα προσπαθεί να του πάρει εκτάσεις και να κάνει τον Δήμο μας να απωλέσει μελλοντικά έσοδα. Να γίνει πιο φτωχός.

Κύριε Ανδρουλάκη δικαίωμα σας να διορίζετε όποιο μπουμπούκι θέλετε σε κομματικά σας πόστα. Να μας την στέλνετε όμως πως τάχα θα αγωνιστεί για εμάς μόνο ως απαράδεκτο πολιτικά μπορούμε να το θεωρήσουμε. Από τη μια διώκτης εναντίον του Δήμου μας και από την άλλη υπερασπίστρια μας δεν γίνεται αγαπητέ πρόεδρε και για τον λόγο αυτό θα επανέλθουμε δυναμικά την ώρα που πρέπει.  Η Ενωμένη Πόλη υπηρέτησε και υπηρετεί μόνο τα συμφέροντα του λαού αυτης της πόλης και όποιος τον εμπαίζει είμαστε απέναντι του. Καλούμε δε τα στελέχη μας που είναι οργανωμένα σε τοπικό επίπεδο να ρωτήσουν την κυρία αυτή που είναι τα όρια του Αλίμου με το Ελληνικό και μετά θα μιλήσουμε ξανά!»

Ο επίσημος λογαριασμός της παράταξης του Κωνσταντάτου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά την απαράδεχτη ανάρτηση, επανήλθε με δεύτερη στο ίδιο ύφος.

«Κοτζάμ αναπληρώτρια τύπου  κόμματος και έσπευσε να την υπερασπιστεί το βοθροsite του Αλίμου. Τυχαίο; Το βοθροsite με τις δεκάδες αγωγές εναντίον του για εμετικές επιθέσεις σε πολλούς αυτοδιοικητικούς αλλά και για το χυδαίο σεξιστικό άρθρο ενάντια σε Αντιδήμαρχο μας, έσπευσε ως όφειλε να την υπερασπιστεί. Όταν εμείς μιλάμε για τον ρόλο της όλα αυτά τα χρόνια εναντίον του Δήμου και της παράταξης μας απλά και με αυτό επιβεβαιωθήκαμε το περιμέναμε αλλά στα φερέφωνα και τα αφεντικά τους δεν θα υπάρξει καμία ανοχή. Θα επανέλθουμε σύντομα».

Το δημοτικό συμβούλιο Αλίμου καταδίκασε το περιστατικό έμφυλης βίας σε βάρος της Αναστασίας Σιμητροπούλου και εξέφρασε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του προς το πρόσωπό της. Ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης πρόκειται να απευθυνθεί στη Γενική Γραμματεία Ισότητας, για την ανοίκεια επίθεση που δέχτηκε  η τέως αντιδήμαρχος Αλίμου Αναστασία Σιμητροπούλου.

Στην τοποθέτηση του ο Ανδρέας Κονδύλης ανέφερε τα εξής: «Eγώ σκεφτόμουνα το Σάββατο που θα μας έρθει να πάω για καφέ στην Αργυρούπολη. Να ρωτήσω πριν πάω τι δικαιολογητικά χρειάζονται για να περάσω την πράσινη γραμμή που μας χωρίζει, να περάσω τον έλεγχο στα σύνορα για να μπορέσω να πάω με ασφάλεια στην πόλη; Εκτός και αν η δημοτική αρχή θέτει θέμα και για την ασφάλειά μου» είπε ο δήμαρχος Αλίμου και συνέχισε τονίζοντας «Για να φύγουμε από το αστείο που αναδεικνύει από τη μία την γελοιότητα και από την άλλη την επικινδυνότητα τέτοιων συμπεριφορών. Η βία είναι βία από όπου και αν προέρχεται. Είναι μία μορφή μπούλινγκ αυτό. Επειδή η κ. Σιμητροπούλου είναι στη δημοτική αρχή του Αλίμου και επειδή αυτά που κάνει η δημοτική αρχή Αλίμου δεν αρέσουν σε μία παράταξη, πρέπει να κηρύσσεται ανεπιθύμητη; Εγώ διαμαρτύρομαι, η κ. Σιμητροπούλου non grata, για εμένα γιατί δεν λες, εγώ πρέπει να είναι πιο non grata, γιατί με αδικείς; Αν επειδή ασκούμε τα καθήκοντά μας και λέμε πράγματα που μπορεί να μην αρέσουν θα βγαίνει μία ρετσέτα ανεπιθύμητος ο τάδε; Ο κ. δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, αν δεν κάνω λάθος, κατοικεί στον Άλιμο και επισκέπτεται συχνά την όμορφη παραλία μας. Τα κόμματα είτε συμφωνούμε είτε όχι είναι θεσμοί της δημοκρατίας. Ποια είναι η παράταξη δείνα που θα πει στο κλιμάκιο του τάδε κόμματος να μην συμμετέxει αυτός; Θα τους ρωτήσει ο πρωθυπουργός, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο αρχηγός ενός κόμματος, κ. δήμαρχε σου αρέσει αυτός, ποιον θέλεις να στείλω; Τι σαχλαμάρες είναι αυτές; Και βέβαια είναι καi μία μορφή έμφυλης διάκρισης. Εμείς έχουμε επισημάνει με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ότι υπερασπιζόμαστε και σεβόμαστε τα όρια του 1939 ανάμεσα στους δύο δήμους. Δεν έχουν χαραχθεί άλλα. Μήπως θέλουν να αρπάξουν εκείνοι κάτι τελικά;»

Η υποστήριξη του Δημάρχου Αλίμου προκάλεσε όπως ήταν φυσικό την αντίδραση της παράταξης του δημάρχου Ελληνικού Αργυρούπολης, η οποία απάντησε και πάλι μέσω ανάρτησης στο διαδίκτυο.  

«Αξιοθρήνητος: Σε κατάσταση παραφροσύνης ο Δήμαρχος Αλίμου

Με πρωτοφανείς και ανάρμοστους χαρακτηρισμούς κατά του Δημάρχου μας, της παράταξης και συνολικά του λαού της πόλης επιτέθηκε ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δίνοντας μια ακόμα παράσταση από αυτές που  συνηθίζει μονολογώντας στο ΔΣ του. Έκανε λόγο για φασισμό, σεξισμό και ένα σωρό ανακρίβειες  πετώντας την μπάλα στην εξέδρα και προσπαθώντας να αποπροσανατολίσει  για το πολιτικό περιεχόμενο της ανακοίνωσής μας που ήταν σαφέστατη και ξεκάθαρη. Ένας Δήμαρχος – Παγκόσμιος Πρωταθλητής στις μηνύσεις – εναντίον συνδικαλιστών (υπάρχουν σχετικές ανακοινώσεις της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕ ΟΤΑ και των παρατάξεων των εργαζομένων του Δήμου του), εναντίον δημοσιογράφων και ΜΜΕ, εναντίον πολιτικών αντιπάλων του  και εναντίον γενικά σε όποιον δεν του κάνει τα κέφια και δε συμβαδίζει με τα νερά του. Ο απόλυτος διώχτης  σε ρόλο κατήγορου! Ο κ. Κονδύλης έχει μάθει στο Δήμο του να μην έχει αντιπολίτευση και ως απόλυτος άρχων να μιλάει και οι άλλοι να σιωπούν και να εκτελούν. Κοντά του και η κ. Σιμητροπούλου, ως πιστό πολιτικό φερέφωνο του , η οποία δήθεν θίχτηκε από την πολιτική ανακοίνωση της παράταξής μας, ότι είναι πολιτικά ανεπιθύμητη στην πόλη μας.

Τι άλλαξε και η κ. Σιμητροπούλου ξαφνικά μας αγάπησε; Γιατί ως τώρα την έχουμε συναντήσει ως μάρτυρα στα δεκάδες δικαστήρια του κ. Κονδύλη εναντίον όλων και βασικό μέτοχο στις προσπάθειες που καταβάλει ο Δήμος Αλίμου εναντίον του Δήμου μας για αλλαγή των ορίων. Δεν πρέπει να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας ότι μέχρι πρότινος από τη θεσμική της ιδιότητα λειτουργούσε εναντίον του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης; Επειδή τώρα κατεβαίνει ως υποψήφια Βουλευτής είναι όλα μέλι γάλα; Επειδή το παίζει κομματικός παράγοντας πρέπει να την αφήσουμε στο απυρόβλητο; Πως θα βγει να υπερασπιστεί τους πολίτες του Ελληνικού και της Αργυρούπολης, που τους ζητάει την ψήφο τους ενώ τους έχει βλάψει πολιτικά με τις ενέργειες της; Πως θα τους κοιτάξει στα μάτια και τι θα τους πει ως πολιτικό φερέφωνο του κ. Κονδύλη; Αυτό τονίσαμε στην ανακοίνωση μας που ήταν ξεκάθαρη. Ουδείς την έβλαψε ή της μίλησε αρνητικά στη λαϊκή παρουσία δεκάδων μαρτύρων. Όμως ήρθε με συνοδεία δύο αστυνομικούς από το κόμμα γιατί ήθελε να γίνει ντόρος γύρω από αυτήν. Εμείς ουδέποτε αναφερθηκαμεστο κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ  οτι μας ενοχλεί αλλά αποκλειστικά σε αυτήν ότι με όσα έχει κάνει είναι πολιτικά ανεπιθύμητη. Κανείς δεν απαγόρευσε στην κ. Σιμητροπούλου να κυκλοφορήσει στην πόλη μας, να πιει καφέ, να ψωνίσει, να συζητήσει για οποιοδήποτε θέμα. Όπως και εμείς ερχόμαστε για τον ίδιο λόγο στον Άλιμο. Αυτά είναι γελοιότητες και μια κακή παράσταση από ένα κακό ηθοποιό που μπορεί να εμπαίζει τους πολίτες του, όχι όμως και τους δικού μας.

Η ανακοίνωσή μας δεν ήταν ούτε φεμινιστική ούτε σεξιστική. Εμείς απλώς δηλώσαμε ότι είναι πολιτικά ανεπιθύμητη η διώχτρια του Δήμου μας. Ή επειδή είναι γυναίκα έχει δικαίωμα να λειτουργεί απέναντι στο λαό του Ελληνικού και της Αργυρούπολης με κάποια κάλυψη ή ανοχή; Όλοι είμαστε ίσοι και κρινόμαστε πολιτικά για τη θέση μας.

Πουθενά δεν υπήρχε καμιά άλλη αναφορά όπως ψευδώς αναφέρουν. Το αντίθετο όμως έχουμε βίωσει εμείς και στελέχημας . Το γνωστό σάιτ λιβανιστήρι του κυρίου Κονδύλη που δημιούργησε ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου του  στον Άλιμο και που πρόσφατα δικάστηκε δίχως να εμφανιστεί κάποιος για την σεξιστική επίθεση εναντίον της Αντιδημάρχου μας κας Αφεντάκη με δημοσίευσή του δεν είδαμε να προκαλεί τις ίδιες αντιδράσεις ευαισθησίας – ούτε να το καταδικάζει ούτε να καταφεύγει στην επιτροπή ισότητας –  από την ευαίσθητη κα Σιμητροπούλου τότε. Αντιθέτως σώπησε και έδειξε ανοχή στα άθλια άρθρα του.

Όταν κουνάτε το δάχτυλο κύριοι να το κουνάτε μπροστά στον καθρέπτη σας, όταν μιλάτε για σεξισμό και φασισμό. Και όχι στη δημοκρατική μας παράταξη «Ενωμένη Πόλη» που δεν κάνει πολιτικές κωλοτούμπες όπως εσείς καλή ώρα στην επένδυση του Ελληνικού. Όσο για τα δικαστήρια που επίσης ψευδώς αναφέρθηκε ο κ. Κονδύλης, από τις τέσσερις υποθέσεις, τις τρεις τις έχασε και στη μια που μερικώς κέρδισε θα τη χάσει στο Εφετείο και αυτή.

Επιτέλους κ. Κονδύλη  ασχοληθείτε με τα σοβαρά προβλήματα των δημοτών σας γιατί εσείς είστε που αμφισβητήσατε το 2017 τα όρια μας, εσείς είστε που θέλατε να τα αλλάξετε και μάλιστα αναθέσατε σε εταιρείες να το πράξουν και τώρα στο κτηματολόγιο δαπανώντας  πολλά χρήματα και βέβαια χωρίς αποτέλεσματα. Πόσους δικηγόρους θα πληρώνει ο Αλιμιωτης για να ικανοποίησετε την ματαιοδοξία σας;

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης ουδέποτε διεκδίκησε άλλες αξιώσεις αλλά και δεν παραχωρεί όσα δικαιωματικά του ανήκουν υπερασπιζόμενος τους δημότες του και την περιουσία του. Ο πιο φτωχός δημοςτης Νότιας Αθήνας βλέπει με απορία τους όμορους πλουσιότερους Δήμους εδώ και 5 χρόνια να προσπαθούν να μας υφαρπάξουν έσοδα και εκτάσεις. Όσον αφορά την κομματική ιδιότητα και εκπροσώπηση δεν μας αφορά. Το ίδιο θα αντιδράσουμε σε οποιονδήποτε έρθει να υπερασπιστεί δήθεν την πόλη μας, ενώ στη μέχρι σήμερα πολιτική του διαδρομή έχει καταγράψει άλλη πορεία, εναντίον της.

Και αυτό είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.