Local Voice
Στα τοπικά...

Δούρου: Ο κ. Πατούλης συνεχίζει το προεκλογικό του σεργιάνι με ψεύδη…

Την αρχή της συστηματικής επανάληψης του ψέματος εφαρμόζει ευλαβικά η Διοίκηση Πατούλη, εμφανίζοντας έργα της Διοίκησης της Δύναμης Ζωής και της Ρένας Δούρου, ως… δικά της!

Το “έργο” ανέβηκε αυτή τη φορά στο Δήμο Ραφήνας Πικερμίου. Εκεί ο κ. Πατούλης παρουσίασε ως δικό του έργο την χρηματοδότηση έργων συνολικού προϋπολογισμού 20,9 εκατ. ευρώ και την χρηματοδότηση του Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου, μέσω ΕΣΠΑ με 36,1 εκ. ευρώ. Όμως τα γεγονότα είναι ξεροκέφαλα και τον διαψεύδουν για ακόμη μία φορά.

Συγκεκριμένα η αλήθεια για τα έργα όπως παρουσιάζονται σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο κ. Πατούλης, έχει ως εξής:

ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

 1. Παραολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Ραφήνας-Πικερμίου,36.173.686 ευρώ

(Η Περιφέρεια Αττικής έχει εντάξει το έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) ως έργο ωρίμανσης ενώ η εκτέλεση του θα χρηματοδοτηθεί από τους πόρους του ΠΕΠ Αττικής-ΕΣΠΑ 2021-2027).

Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για το οποίο ο αείμνηστος Γιώργος Φουντουλάκης, ως πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, είχε δώσει πολλές συνεντεύξεις στις οποίες ανέφερε το ενδιαφέρον και τις ενέργειες της Ρένας Δούρου και σημείωνε ότι η Ρένα Δούρου είχε αποδεχθεί να χρηματοδοτήσει το έργο αρκεί να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος, όπως και βρέθηκε στη Ραφήνα (με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο). Ο κ. Πατούλης συνέχισε αυτή την προσπάθεια που βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο.

ΕΚΤΕΛΟΥΜΕΝΑ συνολικού προϋπολογισμού 6.651.661,69 ευρώ

 • Α’ Παιδικός Σταθμός Πικερμίου, 1.707.736 ευρώ

Εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων επί θητείας Ρένας Δούρου.

 • Αποκατάσταση Οδοστρωμάτων Δ.Ε. Ραφήνας, 1.480.000 ευρώ

Εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων επί θητείας Ρένας Δούρου.

 • Μελέτη Αναβάθμισης Λεωφόρου Φλέμινγκ Ραφήνας, 392.527,17 ευρώ

Μελέτη που δημοπρατήθηκε επί θητείας Ρένας Δούρου.

 • Αποπεράτωση Αμφιθέατρου με όλες τις σχετικές υποδομές και εγκαταστάσεις του Πνευματικού – Πολιτιστικού Κέντρου Ραφήνας, 1.494.000 ευρώ

Έργο που δημοπρατήθηκε επί θητείας Ρένας Δούρου.

 • Μελέτη Οριοθέτησης – Διευθέτησης Ρεμάτων και προσαρμογής ρυμοτομικού σχεδίου σε περιοχές του Δήμου Ραφήνας, 1.041.798,52 ευρώ

Εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων επί θητείας Ρένας Δούρου και ωρίμασε προς δημοπράτηση.

 • Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, 310.960 ευρώ

Η πράξη χρηματοδότησης των εν λόγω δομών στο ΠΕΠ Αττικής υπεγράφη από τη  Ρένα Δούρου στις 09.06.2017 (ΑΔΑ: 68ΚΗ7Λ7-ΥΔ3).

 • Ίδρυση και Λειτουργία Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου 224.640 ευρώ

ΥΠΟ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ συνολικού προϋπολογισμού 500.000ευρώ

Η πράξη χρηματοδότησης του Κέντρου Κοινότητας στο ΠΕΠ Αττικής υπεγράφη από τη  Ρένα Δούρου στις 27.02.2019 (ΑΔΑ: ΩΝΤΑ7Λ7-4ΤΜ).

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ συνολικού προϋπολογισμού1.539.742 ευρώ

 • Κατασκευή Νέου Γηπέδου Ραφήνας, 1.050.000 ευρώ

Έργο που ξεκίνησε να εκτελείται επί θητείας Ρένας Δούρου, με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

 • Ενεργειακή Αναβάθμιση του κτιρίου του Δημαρχείου Ραφήνας-Πικερμίου, 279.012 ευρώ (ΠΕΠ Αττικής)

Την πρόσκληση για την χρηματοδότηση του έργου μέσω του ΠΕΠ Αττικής υπέγραψε η Ρένα Δούρου στις 14.12.2018 στο πλαίσιο της Δράσης «Παρεμβάσεις βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας σε Δημοτικά Κτίρια» (ΑΔΑ: 6ΚΤΑ7Λ7-ΞΒ5).

 • Επέκταση-Αναβάθμιση Υποδομών στις οποίες παρέχονται Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, 35.930 ευρώ (ΠΕΠ Αττικής)

Την πρόσκληση για την χρηματοδότηση του έργου μέσω του ΠΕΠ Αττικής υπέγραψε η Ρένα Δούρου στις  27.02.2018 (ΑΔΑ: 6ΩΖ07Λ7-ΑΟΛ) στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 10 – Ανάπτυξη – Αναβάθμιση Στοχευμένων Κοινωνικών

Υποδομών και Υποδομών Υγείας.

Στο τέλος του Δελτίου Τύπου, ο κ. Πατούλης αναφέρεται σε έργα που «βρίσκονται στο στάδιο ωρίμανσης» και προφανώς δεν θα έχουν καν δημοπρατηθεί επί θητείας του.

Όμως φτάνει στο σημείο να καπηλευτεί ακόμη και το διαδημοτικό έργο «Συλλογή, Επεξεργασία αστικών λυμάτων Δήμων Ραφήνας- Πικερμίου και Σπάτων- Αρτέμιδος και Επαναχρησιμοποίηση-Διάθεση επεξεργασμένων εκροών». Ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 252.122.799ευρώ με Φορέα λειτουργίας την ΕΥΔΑΠ.

Πρόκειται για έργο που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση μετά από ενέργειες της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής, βάσει πρόσκλησης που υπέγραψε η Ρένα Δούρου στις 14.11.2017 με τίτλο «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ (ΕΕΛ) ΣΤΟΥΣ  ΥΠΟΛΕΙΠΟΜΕΝΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ Α’ και Β΄ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ» (ΑΔΑ: 6ΙΓΜ7Λ7-Π5Ζ) και με τελική ένταξη της πράξης στο ΕΣΠΑ πάλι με υπογραφή της Ρένας Δούρου στις 10.7.2019 (ΑΔΑ: ΩΑΗΩ7Λ7-1ΕΩ).

Καλούμε τον κ. Πατούλη, αν έχει το πολιτικό ήθος και σθένος ή, έστω, τη στοιχειώδη ευγένεια, εφεξής να αναφέρει στα Δελτία Τύπου με τα οποία ενημερώνει του πολίτες της Αττικής για τις προεκλογικές του επισκέψεις στους Δήμους της Αττικής, τα έργα τα οποία παρέλαβε από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή την Περιφερειακή Παράταξη «Δύναμη Ζωής» με επικεφαλής τη Ρένα Δούρου.

Η σύγκριση προφανώς δεν είναι με το μέρος του.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.