Local Voice
Στα τοπικά...

Δήμος Φυλής: Τοποθετούνται οι καφέ κάδοι

Καφέ κάδους απορριμμάτων, στους οποίους συγκεντρώνεται τα βιοαπόβλητα, αρχίζει να τοποθετεί ο δήμος Φυλής στην περιοχή του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, επίκειται η τοποθέτηση 700 καφέ κάδων σε χώρους υψηλής συγκέντρωσης βιοαποβλήτων, όπως οι παιδικοί σταθμοί, οι λαϊκές αγορές, τα καταστήματα εστίασης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Βήμα – Βήμα προχωρά ο Δήμος Φυλής στην τοποθέτηση των καφέ κάδων βιοαποβλήτων (υπολειμμάτων τροφών), με στόχο την απόλυτη επιτυχία του προγράμματος.

Έτσι μετά την πρόσφατη παραλαβή στις 14 Νοεμβρίου 2022, των τριών υπερσύγχρονων ειδικών απορριμματοφόρων και με την επικείμενη τοποθέτηση 700 καφέ κάδων σε χώρους υψηλής συγκέντρωσης βιοαποβλήτων, όπως οι παιδικοί σταθμοί, οι λαϊκές αγορές, τα καταστήματα εστίασης κ.α, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Μιχάλης Οικονομάκης ξεκίνησε εκστρατεία ενημέρωσης, αρχής γενομένης από τους Παιδικούς Σταθμούς.

Στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Γιώργο Κούρκουλο και τις υπεύθυνες των Παιδικών Σταθμών Ζεφυρίου και τους ενημέρωσε για την τοποθέτηση των καφέ κάδων και την προσπάθεια ανάπτυξης του νέου δικτύου συλλογής που έχει στόχο τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν στη Χωματερή, αλλά και την αύξηση των ποσοστών παραγωγής κομπόστ το οποίο θα αξιοποιεί Δήμος και πολίτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην καμπάνια ενημέρωσης διανέμονται ειδικά φυλλάδια τα οποία εξηγούν με σαφήνεια :
“Τι ρίχνουμε στον καφέ κάδο” όπως:
 Φρούτα, λαχανικά, φλούδες και κοτσάνια
 Κρέας – ψάρι – θαλασσινά (και τα κόκκαλα)
 Αυγά (και τα τσόφλια)
 Ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια
 Δημητριακά, αλεύρι, ψωμί, κέικ, γλυκά
 Υπολείμματα και φίλτρα από καφέ/τσάι
 Γαλακτοκομικά (τυρί, παχύρευστες κρέμες, γιαούρτι)
 Ξηροί καρποί και περιβλήματα
 Κουκούτσια ελιάς
 Κλαδιά, φύλλα, χώμα, γκαζόν

 Πριονίδι, ροκανίδι
 Στάχτη καυσόξυλων
 Χαρτί κουζίνας, χαρτοσακούλες, εφημερίδες (όχι χρωματιστά, γυαλιστερά ή
πλαστικοποιημένα χαρτιά)
Αλλά και τι δεν ρίχνουμε:
  Γόπες τσιγάρων
 Τροφές και περιττώματα ζώων
 Πλαστικά, γυαλιά, μεταλλικά
 Μπαταρίες
 Γυαλιστερά χαρτιά (π.χ. περιοδικά) & Συσκευασίες κάθε είδους (μπαίνουν
στον μπλε κάδο)

Τι γίνεται αφού πετάξουμε τα βιοαπόβλητα στον καφέ κάδο;
Ειδικό απορριμματοφόρο του Δήμου συλλέγει τα υλικά που έχουν απορριφθεί μόνο στους καφέ κάδους. Το υλικό οδηγείται στη Μονάδα Κομποστοποίησης (ΕΜΑΚ) με
σκοπό να γίνει εδαφοβελτιωτικό υψηλής ποιότητας (κόμποστ). Το κομπόστ θα πιστοποιηθεί και χρησιμοποιηθεί στα πάρκα της πόλης, έτσι ώστε να αυξηθεί η
γονιμότητα του εδάφους και να μειωθούν και οι δαπάνες σε εδαφοβελτιωτικά. Θα διανεμηθεί επίσης σε συμπολίτες για χρήση σε κήπους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.