Local Voice
Στα τοπικά...

“Χαμός” συσκέψεων από ΝΔ για αλλαγές υποψηφίων αυτοδιοικητηκών

Λίγες μόλις ημέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές και πριν καλά-καλά ακόμη η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, η ΝΔ εισήλθε σε τροχιά …αυτοδιοικητικών εκλογών.

Οι διεργασίες , ζυμώσεις και αναζητήσεις νέων υποψηφίων σε Περιφέρειες και Δήμους , με χαρακτηριστικά …νίκης ,ενότητας και …ανανέωσης , κορυφώνονται.Tη Δευτέρα , ανήμερα της ορκωμοσίας της νέας Βουλής , πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου , για τις Δημοτικές Εκλογές.
Στη σύσκεψη εισηγητής ήταν ο βουλευτής – νυν γραμματέας Αυτοδιοίκησης της ΝΔ και επί τετραετίες δήμαρχος Π. Φαλήρου , Διονύσης Χατζηδάκης και συμμετείχαν ο αναπληρωτής γραμματέας Αυτοδιοίκησης της ΝΔ, Μένιος Κορομηλάς, ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου Γιάννης Μπρατάκος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και γραμματέας της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Θανάσης Νέζης,ο γενικός διευθυντής της ΝΔ ,Γιάννης Σμυρλής και ο γραμματέας Οργανωτικού,Στέλιος Κονταδάκης.

Δήμοι
Θεσσαλονίκη , Πάτρα , Λάρισα , Ιωάννινα , είναι οι μεγάλοι “πονοκέφαλοι” του ” γαλάζιου” επιτελείου. Και κυρίως η διασφάλιση για το δήμο Θεσσαλονίκης της επανεκλογής του Κώστα Ζέρβα και της αποφυγής της πολυδιάσπασης του νεοδημοκρατικού χώρου , όπως είχε συμβεί το 2019, αποτελεί βασική προτεραιότητα του.
Ωστόσο , ο στόχος αυτός δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται , αν αληθεύει η πληροφορία ότι ο πρώην υπουργός , Γιώργος Ορφανός ,θα θέσει υποψηφιότητα κόντρα στον κ. Ζέρβα , όπως έπραξε και το 2019.
Για την Πάτρα , το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ανέφερε ότι η ΝΔ προσανατολίζεται να ” κατεβάσει” τον πρώην βουλευτή , Ιάσονα Φωτήλα.
Στη Λάρισα με την αξιοποίηση του κ. Τζανακούλη ως Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης , είναι “μονόδρομος” η υποψηφιότητα της Ειρήνης Καλαριώτου , επικεφαλής της παράταξης “Λάρισα Μπροστά”, ΕΦΟΣΟΝ βέβαια το επιθυμεί. Στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, έθεσε υποψηφιότητα και έλαβε 17.996 ψήφους και κατατάχθηκε 4η ενώ η ΝΔ εξέλεξε τρεις.Στις Δημοτικές Εκλογές είχε λάβει στον πρώτο γύρο 39,86% (με 27.700 ψήφους ) έναντι 42,53 του Απόστολου Καλογιάννη που είχε την επίσημη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ . Στο β’ γύρο έλαβε 42,53%.
Τέλος στα Γιάννενα ο θάνατος του Μωυσή Ελισάφ και η διαφαινόμενη διατήρηση του κατακερματισμού των αυτοδιοικητικών δυνάμεων της Κεντροαριστεράς , οι επιτελείς της ” Πειραιώς” θεωρούν εφικτή μια ” γαλάζια” νίκη αλλά με προυποθέσεις.

Περιφέρειες

Στις Περιφέρειες , εκεί που διαφαίνονταν όλα να ήταν ομαλοποιημένα και δρομολογημένα με πολύ θετικές προοπτικές,προέκυψαν τρεις “πονοκέφαλοι” για τη ΝΔ.
Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου , αιτία- η ρήξη που, όπως λέγεται ότι έχει επέλθει στις σχέσεις μεταξύ του νυν Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Ως αντικαταστάτες του , ακούγονται -σύμφωνα με την παραπάνω ιστοσελίδα- τα ονόματα του «σαμαρικού» βουλευτή Κώστα Βλάσση και του επιχειρηματία Δημήτρη Πτωχού.
Για την Περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου , συζητούνται τα ονόματα του στρατηγού και μέχρι πρότινος υπηρεσιακού υπουργού Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, του πρώην υπουργού Κωστή Μουσουρούλη, του πρώην δημάρχου Σάμου και υποψήφιου βουλευτή, Μιχάλη Αγγελόπουλου
Το πρόσωπο που θα ηγηθεί του ” γαλάζιου” ψηφοδελτίου στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων παραμένει “ανοιχτό” παρότι εκεί είναι περιφερειάρχης η κυρία Κράτσα , που δηλώνει ότι θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα.
Επίσης ο ίδιος ο πρωθυπουργός , φέρεται να καταλήγει για την Περιφέρεια Κρήτης , στην στήριξη του νυν περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκης , που είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και το 2019 είχε υποστηριχθεί και από το ΣΥΡΙΖΑ.
Αν όντως τελικά συμβεί αυτό, θα έχουμε άλλη μια από κοινού επίσημη σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ -ΝΔ στην Αυτοδιοίκηση, μετά από το δήμο Περιστερίου και στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.

Όπως επίσης και την πρώτη από κοινού υποψηφιότητα του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.