Local Voice
Στα τοπικά...

Απάντηση Βορίδη στον ΣΥΡΙΖΑ «ναι μεν», απάντηση Ζαχαριάδη σε ΝΔ «αλλά»

Γράφει Η Αλεξάνδρα Ντούσκα

Νέος κύκλος αντιπαράθεσης ξέσπασε για τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο δημόσιο ανάμεσα στην Κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση.

Την αντίδραση του Υπουργού Εσωτερικών προκάλεσαν οι ψευδής ισχυρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ, όπως δήλωσε  για τις προσλήψεις των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο Μάκης Βορίδης κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι για μια ακόμη φορά διαστρεβλώνει την πραγματική εικόνα. Στην ανακοίνωση Βορίδη απάντησε ο Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Ζαχαριάδης χαρακτηρίζοντας τις εξαγγελίες του Υπουργού  για τις  προσλήψεις «Προεκλογικό εμπόριο ελπίδας».

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης σε ανακοίνωσή του ανέφερε τα παρακάτω: Με την από 10-10-2022 δήλωσή του, για μία ακόμα φορά ο ΣΥΡΙΖΑ διαστρεβλώνει την πραγματική εικόνα παρουσιάζοντας επιλεκτικά τα στοιχεία του ανθρώπινου δυναμικού.

Ισχυρίστηκαν ψευδώς ότι ο γραπτός διαγωνισμός διαρκώς αναβάλλεται. Η αλήθεια είναι ότι ουδέποτε έχει αναβληθεί, αντιθέτως θα προκηρυχθεί σύμφωνα με τον προγραμματισμό εντός Νοέμβριου του 2022 ενώ θα διενεργηθεί τον Μάρτιο του 2023 και θα συμπεριλάβει και τον προγραμματισμό προσλήψεων του 2023.

Ισχυρίστηκαν ψευδώς ότι κατά την περίοδο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έχουν υλοποιηθεί ελάχιστες προσλήψεις. Η αλήθεια είναι ότι κατά το διάστημα από τον Αύγουστο 2019 έως τον Αύγουστο 2022 πραγματοποιήθηκαν 55.627 προσλήψεις, ενώ κατά την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 έως το 2019 (Ιούλιο), οι προσλήψεις που πραγματοποιήθηκαν ήταν 32.399. Δηλαδή έχουμε υλοποιήσει 23.228 περισσότερες προσλήψεις από αυτούς που σήμερα με περίσσιο θράσος μας εγκαλούν.

Ισχυρίστηκαν ψευδώς ότι δεν ενισχύθηκε το σύστημα υγείας με μόνιμο προσωπικό. Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση έχει ενισχύσει το ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό 2.525 γιατρών και με 6.569 λοιπό νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό. Το σύνολο προσλήψεων ανέρχεται στις 9.094.

Ισχυρίστηκαν ψευδώς ότι υποσχεθήκαμε προεκλογικά μπόνους στους δημόσιους υπαλλήλους χωρίς σαφή και αντικειμενικά κριτήρια. Η αλήθεια είναι ότι το μπόνους θα δοθεί με απολύτως σαφή και αντικειμενικά κριτήρια. Χαιρόμαστε δε που το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα κριτήρια και όχι το μπόνους διότι συνήθως μάχονται το μπόνους παραγωγικότητας ακριβώς γιατί αντιστρατεύεται την πολιτική του εξισωτισμού στο Δημόσιο τομέα.

Όσο για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ περί τιμαριθμικής αναπροσαρμογής, μας γυρνάει στις προ πτωχεύσεως εποχές όταν οι αυξήσεις δίνονταν ανεξαρτήτως των αντοχών της οικονομίας. Εξάλλου, όλοι οι Έλληνες έχουν καταλάβει το ότι η οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ εκεί μας οδηγεί.

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ μας ενημερώνει ότι θα παρακολουθεί βήμα – βήμα τις σχετικές διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Πολύ καλά θα κάνει. Άλλωστε, για τα επόμενα 5 χρόνια αυτό ακριβώς θα κάνει: θα παρακολουθεί.

Ο Κώστας  Ζαχαριάδης επανήλθε στο θέμα απαντώντας στον Υπουργό Εσωτερικών αναφέροντας :

17.942 προσλήψεις  μόνιμου προσωπικού εξήγγειλε για το 2023 ο υπουργός Εσωτερικών  Βορίδης. Μόνο που από τις σχετικές ανακοινώσεις προκύπτουν κάποια εύλογα ερωτήματα:

 

             Ποιος εμπιστεύεται μια κυβέρνηση που αναβάλει διαρκώς τον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, με την τελευταία ανακοίνωση να τον μεταθέτει στην προεκλογική περίοδο και συγκεκριμένα κοντά στον Μάρτιο του 2023;

             Ποιος εμπιστεύεται μια κυβέρνηση που είχε εγκρίνει 42.393 προσλήψεις από το 2020 ως το 2022 (που εμπίπτουν στον κανόνα «1 προς 1») αλλά έως σήμερα έχουν υλοποιηθεί ελάχιστες;

             Ποιος εμπιστεύεται μια κυβέρνηση που αρνήθηκε να ενισχύσει το ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό ακόμη και μέσα στην  πανδημία, με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα;

             Ποιος εμπιστεύεται μια κυβέρνηση που υπόσχεται προεκλογικά  μπόνους στους δημοσίους υπαλλήλους χωρίς σαφή και αντικειμενικά  κριτήρια;

             Ποιος εμπιστεύεται μια κυβέρνηση που βλέπει το εισόδημα των δημοσίων υπαλλήλων να το τσακίζει ο πληθωρισμός και δεν υιοθετεί την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για αυτόματη τιμαριθμική προσαρμογή για να αντέξουν την ακρίβεια οι ασθενέστεροι και οι μεσαίοι;

             Ποιος εμπιστεύεται μια κυβέρνηση που πρώτη φορά στη μεταπολίτευση υπονόμευσε το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα και την πάγια διοικητική ιεραρχία για να βάλει ιδιώτες golden boys στον ΕΦΚΑ, αντί να εμπιστευτεί εξαίρετους managers του Δημοσίου με πολύ χαμηλότερες απολαβές;

Η αλήθεια είναι μία και αναντίρρητη: Ο κ. Βορίδης και συνολικά η  κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη  δεν έχουν καμία ειλικρινή διάθεση να αντιμετωπίσουν τις ελλείψεις του κρατικού μηχανισμού  και  να στελεχώσουν τις κρίσιμες δομές  του κοινωνικού κράτους που βρίσκονται υπό  κατάρρευση. Προεκλογικό εμπόριο ελπίδας στήνουν με τον γραπτό διαγωνισμό σε βάρος των χιλιάδων συμπολιτών μας που βιώνουν  μια πρωτοφανή εργασιακή και οικονομική ανασφάλεια.  Η θέση μας απολύτως ξεκάθαρη: Εμπιστευόμαστε απόλυτα το ΑΣΕΠ και τα στελέχη του Δημοσίου που θα εμπλακούν στην υλοποίηση του προγραμματισμού των προσλήψεων. Από την άλλη, καμία εμπιστοσύνη στον κ. Βορίδη και την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα παρακολουθεί  βήμα – βήμα τις σχετικές διαδικασίες έχοντας ως μοναδικό γνώμονα  την ουσιαστική και αξιοκρατική ενίσχυση του Δημόσιου Τομέα.

 

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.