Local Voice
Στα τοπικά...

Αναταραχή στο ΠΑΣΟΚ: Διαγραφή στελεχών ζητά από Ανδρουλάκη ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος

Μεγάλη αναταραχή, εντάσεις και «βέλη» προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, έχει προκαλέσει το φαινόμενο της “διασποράς” στελεχών του Κινήματος σε αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς που στηρίζονται ακόμα και από τη ΝΔ!

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο γυρίζουν προκλητικά την πλάτη σε υποψηφίους …συντρόφους» του, αλλά στέκονται απέναντι τους διεκδικώντας να τους στερήσουν ψήφους και ποσοστά!

Μάλιστα μεταξύ αυτών υπάρχουν ακόμη και στελέχη που ήταν υποψήφιοι βουλευτές στις τελευταίες εθνικές εκλογές! Στελέχη που αφού κατέβηκαν με το ΠΑΣΟΚ απέναντι στη ΝΔ στη συνέχεια επέλεξαν να βρουν «πολιτική στέγη» σε «γαλάζιους» υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες. Με απλά ελληνικά «μύλος» και τρικυμία στο κρανίο… Και όλα αυτά με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να παρακολουθεί το «φαινόμενο» αποφεύγοντας να λάβει δραστικά μέτρα, επιδεικνύοντας μια τεράστια …ατολμία που αν συνεχιστεί θα έχει τεράστιο πολιτικό κόστος με κερδισμένο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους «γαλάζιους» υποψηφίους του.

Το «αλισβερίσι» στην Αττική και τα περί …«προδοτών»

Ο χορός άνοιξε στην μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας.  Στελέχη του ΠΑΣΟΚ συντάχθηκαν με τον Γιώργο Πατούλη   – πριν αυτός αποσυρθεί – και παρά το γεγονός ότι το κόμμα έδωσε χρίσμα στον Γιάννη Σγουρό, εντάχθηκαν στα ψηφοδέλτια του συνδυασμού του νυν Περιφερειάρχη.

Πλέον με το «γαλάζιο» χρίσμα να έχει περάσει στον και Νίκο Χαρδαλιά  είναι μεγάλο ερωτηματικό τι θα κάνουν τα «πράσινα» στελέχη που είχαν συμφωνήσει με τον Γιώργο Πατούλη.

Θα συνεχίσουν απέναντι στο επίσημο υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ ή θα αναζητήσουν την επιστροφή στην «αγκαλιά» του κόμματος. Άσχετα πάντως με τους κεντρικούς χειρισμούς της Χαριλάου Τρικούπη, η παράταξη του Γιάννη Σγουρού δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι η πόρτα σε όσους έδωσαν τα χέρια με τον περιφερειάρχη Αττικής είναι ερμητικά κλειστή.

Χαρακτηριστική η καυστική ανάρτηση του πρώην αντιπεριφερειάρχη, στελέχους του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιου με την παράταξη του Γιάννη Σγουρού Δημήτρη Κατσικάρη που έγραψε για τους υποψήφιους αυτούς: «Την προδοσία (και αποστασία) πολλοί αγάπησαν, τον προδότη ουδείς…».

Ο ίδιος άσκησε σφοδρή κριτική και στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας: «Όταν καλύπτεις αποστάτες εκκολάπτονται οι επόμενοι», υπογράμμισε!

«Κόλλησε» και η Πελοπόννησος …«αποστασία»

Διαφοροποιήσεις από τη «γραμμή» και τις επίσημες «πρτάσινες» υποψηφιότητες υπάρχουν και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Είναι μάλιστα τόσο μεγάλες οι τάσεις της …«φυγής» που ο αντιπρόεδρος της Βουλής και κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ζητά τη θέσπιση Κώδικα Δεοντολογίας.

Στη συγκεκριμένη Περιφέρεια, το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την υποψηφιότητα του Δημήτρη Κουτσούλη. Αλλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ σπεύδουν να στηρίξουν τον Πέτρο Τατούλη. Όπως τονίζει ο κ. Κωνσταντινόπουλος, αφορούν μέχρι και υποψήφιους βουλευτές του Κινήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη του κόμματος που συμμετείχαν σε πρόσφατη περιφερειακή σύσκεψη, παρουσία του κ. Ανδρουλάκη, ανέφεραν ότι υπάρχουν υπόγειες συναλλαγές παραγόντων του Κινήματος με τον κ. Τατούλη, φωτογραφίζοντας ακόμα και νυν βουλευτές.

Μία χαρακτηριστική διαφοροποίηση είναι αυτή του Βαγγέλη Γιαννακούρα, ο οποίος είναι εκ των στενών συνεργατών του Πέτρου Τατούλη (είναι και πάλι υποψήφιος περιφερειάρχης), παρότι ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Αρκαδία, κατά τις πρόσφατες εθνικές εκλογές!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός των ημερών αναμένεται να εκδηλώσει τη στήριξή του στον κ. Τατούλη και ο Γιάννης Γιαννόπουλος, επίσης υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Αρκαδία.

Διαγραφές στελεχών του ΠΑΣΟΚ ζητεί ο Κωνσταντινόπουλος

Διαγραφές στελεχών του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχουν σε αντίπαλα περιφερειακά και δημοτικά ψηφοδέλτια ζητεί από τον αρχηγό του κόμματος ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με σημερινή επιστολή προς την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ αφήνει αιχμές εναντίον του Νίκου Ανδρουλάκη για την πολιτική χάραξη από το Συνέδριο και μετά, όσον αφορά την αξιοποίηση στελεχών που εν τέλει «υπονομεύουν την παράταξη», κάνει λόγο για εικόνα πολυδιάσπασης λίγο πριν τις κρίσιμες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, αναφέρεται ειδικότερα στις «διαδρομές» στελεχών στην Πελοπόννησο υποστηρίζοντας ότι στηρίζουν την υποψηφιότητα Τατούλη και επιμένει ότι το αρνητικό αυτό φαινόμενο είναι πανελλαδικό. Ο κ. Κωνσταντινόπουλος προτείνει να συγκροτηθεί και να εφαρμοστεί Κώδικας Δεοντολογίας.

Συγκεκριμένα εισηγείται να ισχύσουν τα εξής:

— Επιτροπή υπό τον Γραμματέα να αξιολογήσει την κατάσταση σε κάθε περιοχή και να προβεί στις αναγκαίες παρεμβάσεις για την ενιαία έκφραση των δυνάμεών μας.

— Όσοι συμμετέχουν σε ψηφοδέλτια που δεν έχουν τη στήριξη της παράταξης, να διαγράφονται οριστικά από το ΠΑΣΟΚ.

— Όσα μέλη ΚΕ, ΝΕ, Βουλευτές και υποψήφιοι βουλευτές δεν υποστηρίξουν έμπρακτα τα ψηφοδέλτιά μας, δε θα μπορούν να συμμετέχουν στις διαδικασίες του κόμματος (συνέδριο, ανάδειξη ΚΕ, ΝΕ κ.α) και να είναι υποψήφιοι βουλευτές.

«Πέμπτη φάλαγγα» για τα «μάτια» του Σουλτάνου

Επίσης σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Κωνσταντινόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ζήτησα από τον Πρόεδρο #Ανδρουλάκης να ετοιμαστεί άμεσα κώδικας δεοντολογίας για τα στελέχη μας ( βουλευτές, υπ. βουλευτές, μέλη ΚΕ, νομαρχιακών κλπ) τα οποία θα στηρίξουν ή θα συμμετέχουν σε αλλά ψηφοδέλτια. Χρειάζονται ενιαίοι κανόνες, αρχές και αξίες που να σηματοδοτήσουν την πραγματική αλλαγή στην πράξη και όχι στα λόγια. Αναρωτήθηκα, πως θα επιτρέπεται σε στελέχη μας, που κατεβαίνουν με αλλά ψηφοδέλτια στις περιφέρειες να μπαίνουν υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος μετά!»

Και προσθέτει, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον κ. Τατούλη, τον οποίο φωτογραφίζει ως… «Σουλτάνο», καταγγέλλοντας μάλιστα ότι έγινε προσπάθεια από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ να υποστηριχθεί εκείνος ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου: «Είναι απίστευτο ότι δεν έχουν βγάλει ανακοίνωση στήριξη στον Δημήτρη , άνθρωποι που ήθελαν να είναι βουλευτές του κόμματος Τις επόμενες μέρες θα στείλω αναλυτική επιστολή στον Γραμματέα και μέλη της ΚΕ για τον κώδικα δεοντολογίας που πρέπει να αποφασιστεί πριν τις εκλογές.

Οι επόμενες μέρες είναι κομβικές για την συγκρότηση του ψηφοδελτίου και θα δούμε ποιοι θα κάνουν τα λόγια πράξη ή θα κρυφτούν! Η προσπάθεια που έγινε στην προηγούμενη συνεδρίαση παρουσία του Γραμματέα της ΚΕ, ώστε να υποστηριχθεί ο Σουλτάνος ως υποψήφιος περιφερειάρχης απέτυχε. Συνεχίζουμε #μαζι για τη νίκη.

Υγ. Για όλες τις αθλιότητες που συνεχίστηκαν κ μετεκλογικά ακόμη κ σήμερα από τους κρυφό φίλους του «Σουλτάνου», τα είπε όλα ένας σύντροφος με δυο λόγια , δημόσια, παρουσία του προέδρου , συνασπίστηκαν όλοι οι παράγοντες στις εθνικές εκλογές για να χάσει ΟΔΥΣΣΕΑΣ και να διευκολυνθούν όσοι ήθελαν να στηρίξουν τον «Σουλτάνο» στην περιφέρεια, αλλά ο δημοκρατικός κόσμος της Αρκαδίας δεν τους ακολούθησε. Για τα παραπάνω έχω πολλά να πω αλλά τώρα είναι η ώρα της μάχης».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.