Local Voice
Στα τοπικά...

Αλ. Κοντοπάνος: 17€ το ρεύμα στην Νορβηγία

Με ένα ακόμη επίκαιρο και πλούσιο θεματολόγιο με αφορμή το Πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη, την αύξηση των τιμών στο περίφημο καλάθι της νοικοκυράς και την άνοδο στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος από 17% έως 70%, καταπιάστηκε το Αποκαλυπτικό Δελτίο του Μάριου Χμεϊντάν του ΕΔ ΑΝΑΤ. ΜΑΚ. ΘΡΑΚΗΣ, που φιλοξενείτε αυτή την περίοδο στον τηλεοπτικό σταθμό «ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΩΡΑΣΗ» των Σερρών. Καλεσμένοι στην εκπομπή, ο υποψήφιος με την Νέα Δημοκρατία για την ευρωβουλή και πρώην δήμαρχος κ. Αγγελόπουλος, ο υποψήφιος για την Ευρωβουλή με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, γνωστός τερατολόγος κ. Τσουκαλάς και ο Διευθυντής Ειδικών Εκδόσεων της One Voice, κ. Αλέξανδρος Κοντοπάνος.

Το χορό της συζήτησης στο Αποκαλυπτικό Δελτίο άνοιξε απαντώντας στο ερώτημα του κ. Χμεϊντάν, «Για την μεγάλη κόντρα που ξέσπασε μεταξύ του κ. Κασσελάκη και του κ. Μητσοτάκη με αφορμή το πόθεν έσχες και τα στοιχεία που ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στην δημοσιότητα»; Ο κ. Τσουκαλάς κάνοντας λόγο για μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινή γνώμης και των ψηφοφόρων από τα πραγματικά προβλήματα. «Λίγα εικοσιτετράωρα πριν τις ευρωεκλογές και αντί να συζητάμε τα θέματα που πραγματικά καίνε την Ευρώπη και του Πολίτες της, θέματα που σχετίζονται με την άμυνα, με τον κίνδυνο να ξεσπάσει ένας ευρύτερος πόλεμος με παγκόσμιες διατάσσεις, τα θέματα που προκύπτουν από την έλλειψη παραγωγικής βάσης, τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων και της ενέργειας, τα δυο κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία αναλώνονται κοκορομαχίες με αφορμή τα περιουσιακά στοιχεία των αρχηγών τους. Θέματα που λίγο απασχολούν του πολίτες».

Ερωτώμενος για το ίδιο θέμα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέα Δημοκρατίας επεσήμανε πως τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Κασσελάκης δεν αποτελούν πόθεν έσχες αλλά ένα excel το όποιο έχει όπως ισχυρίστηκε πολλά αδιευκρίνιστα στοιχεία. Την ίδια ώρα έψεξε παράλληλα τον κ. Κασσελάκη γιατί όπως τόνισε υπήρξε καθυστέρηση στην κατάθεση του πόθεν έσχες.

Στην συνέχεια το λόγο έλαβε για να απαντήσει στο ερώτημα του κ. Χμεϊντάν ο Διευθυντής Ειδικών Εκδόσεων της One Voice, κ. Αλέξανδρος Κοντοπάνος, ο οποίος τόνισε πως: «Είναι δύσκολο να αποπροσανατολίσεις σήμερα τους πολίτες, πως το θέμα της ακρίβειας και των αυξήσεων στις τιμές είναι ένα ζήτημα που το συναντούν στην καθημερινότητα τους και πως όσο και αν κάποιος νομίζει ότι μπορεί να αλλάξει την ατζέντα απλά κάνει λάθος. Και το θέμα των περιουσιακών στοιχείων των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων είναι ένα από τα θέματα που απασχολούν της κοινωνία και πως το πόθεν έσχες όπως παρουσιάζεται εδώ και πολλά χρόνια ο κόσμος γνωρίζει πως επί της ουσίας είναι έσχες χωρίς πραγματικά το πόθεν. Εγώ κάνω ως δημοσιογράφος πόθεν έσχες επί σειρά πολλών ετών και πρέπει να σας πως εδώ,  πως για αρκετούς μήνες η σχετική πλατφόρμα δεν είχε ανοίξει για να υποβάλουμε τις δηλώσεις μας. Το ίδιο φυσικά ίσχυε και για τον κ. Κασσελάκη και για τον κάθε κύριο Κασσελάκη, άρα η κατηγορία πως καθυστέρησε είναι πραγματικά έωλη». Ερωτώμενος και για το θέμα των τιμών ο κ. Κοντοπάνος επεσήμανε με νόημα ότι αυτές εδώ και πολλή καιρό τρέχουν με χίλια και ζήτησε από το κ. Άδωνι Γεωργιάδη να του υποδείξει το σούπερ μάρκετ από το οποίο προμηθεύτηκε φέτα με 6,20 ευρώ. Όσο για το θέμα της αύξησης στην τιμή της ενέργειας ο κ. Κοντοπάνος έφερε το παράδειγμα την Νορβηγίας όπου γνωστό του πλήρωσε πρόσφατα λογαριασμό προκαταβολής ρεύματος 17 ευρώ τη στίμη μάλιστα που οι μισθοί στην Νορβηγία είναι τριπλάσιοι από την Ελλάδα, ενώ εξήγησε με απλά λόγια πως οι αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος στην χώρα μας οφείλονται σε δυο κυρίως λόγους.

Πρώτον γιατί βιαστήκαμε να περάσουμε πρώτοι από όλη την Ευρώπη στην στρατηγική της απολιγνιτοποίσης, υιοθετώντας το μοντέλο της πράσινης ενέργειας μέσα από τις ανεμογεννήτριες χωρίς παράλληλα να έχουμε την δυνατότητα να αποθηκεύσουμε την ενέργεια αυτή, όταν υπάρχει πολύ αέρας ώστε να την χρησιμοποιήσουμε σε μια άλλη χρονική στιγμή και δεύτερων γιατί βρισκόμαστε στο χρηματιστήριο ενέργειας με ένα ποσοστό που ξεπερνά το 85% με αποτέλεσμα να γίνονται οι Έλληνες καταναλωτές θύμα αυτής της ιστορίας. Δυο επιλογές που φέρουν τη σφραγίδα της παρούσας κυβέρνησης. «Όσο πλησιάζει το καλοκαίρι και η τιμή στο ρεύμα θα ανεβαίνει και η τιμή των καυσίμων θα αυξάνεται. Γιατί απλά, οι Έλληνες οδηγοί θα χιαστεί να βάλουν καύσιμα για να ταξιδέψουν και οι πολίτες από την άλλη θα ανοίξουν τα ερκοντίσιον για να δροσιστούν, βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη. Από την άλλη όμως μεριά του νομίσματος για το κράτος είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να εισπράξει περισσότερα χρήματα και αυτή την πολιτική έχει αποφασίσει να υιοθετήσει.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.